blank

Tim Berners-Lee skapade det moderna nätet, World Wide Web. Nu har han en plan för att ta tillbaka nätet – en slags “Bill of Rights” för Internet.

Tim Berners-Lee föreslår en frivillig regelbok som webbplatser, företag och organisationer ska skriva under på.

For instance, the contract proposes a framework for protecting online privacy and personal data with clearly defined national laws that give individuals greater control over the data collected about them. Independent, well-resourced regulators would offer the public effective means for redress. Current laws and institutions don’t measure up to that standard.

Time

Regelverket ska se till att användarnas integritet skyddas och försvaras. Tim Berners-Lee vill också se ett öppet, fritt nät och hans förhoppning är att Kina, Turkiet och andra diktaturers försök att skaffa sig kontroll över nätet ska stoppas.

“The trend for balkanization is really worrying and it’s extreme at the moment in Iran,” said Berners-Lee. A strong government exhibits tolerance, the computer scientist added, for “other voices, opposition voices, foreign voices to be heard by its citizens.”

 


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här