Året går mot sitt slut, en månad kvar, lite drygt. Dags att kora de bästa prylarna 2019 för oss som har ett äpple på massor av våra saker. De prylar/tjänster/program som du ska ta dig en  extra titt på om du tänker kosta på dig en julklapp.

iPhone 11

Efter flera år med allt dyrare iPhone-modeller så bröts trenden med iPhone 11 men det är inte bara därför det är en av årets bästa Apple-prylar. Det är en iPhone där grundfunktionerna finns där, allt en vanlig användare kan önska sig – en bra kamera, bra finesser och funktioner.

Apple har äntligen separerat ut Pro från standard och gjort det på rätt sätt – en mycket bra skärm, bra prestanda och bättre batteritid än tidigare. Huvudsakligen därför att nu är det slut på Jonny Ives ständiga jakt på millimetrar. Nu ska funktion gå före design vilket betyder att de nya modellerna är lite tjockare än föregångarna. Phone 11 är den bästa iPhone-modellen sett till pris och prestanda. Det är iPhone-modellen för de allra flesta.

 

blankPowerbeats Pro

Visst, Apple har sina egna nya AirPods Pro men små, trådlösa hörlurar handlar om rörelsefrihet och då är batteritid avgörande. Powerbeats har nio timmar, dubbelt så bra batteritid som AirPods Pro.

Ljudet är likvärdigt med AirPods Pro, passformen oslagbar för dig som springer och idrottar och Powerbeats finns dessutom i vitt, svart, skogsgrönt och stålblå. Släng in att priset ligger under Apples AirPods Pro så slår dotterbolaget, Beats, moderbolaget, Apple.

 

 

blank
MacBook Pro 16

Apple insåg till slut att den nya designen av tangentbordet, butterfly, inte håller måttet. Nya MacBook Pro 16 har en gammal, traditionell design av tangentbordet. En konstruktion som testats och som de flesta använder, sax. En konstruktion som Apple själva använt under flera år med gott resultat. Apples försök att skapa en ny typ av tangentbord slutade med ett fiasko och MacBook Pro 16 är en återgång.

En ny 16-tums skärm, precis det som designers, fotografer, grafiker och andra har efterfrågat. Dyr, självfallet – det är Apple och det är premium. Det är vass hårdvara under skalet som ska klara hård belastning och det är en laptop för proffsen och som klarar proffsens krav.

 

blankBrave

Brave är webbläsaren som har din integritet i fokus, som är snabbare än Apples egna Safari, kan byggas ut på och som bygger på Google Chrome. En snabbare, bättre, mer funktionell webbläsare, helt gratis.

Till och med bättre än Safari – vad väntar du på? Ladda ned den både till din iPhone, iPad och till din Mac. Sa jag att den har ett inbyggt annonsfilter? Det har den så du slipper annonser som du inte vill se.

 

 

blankNetflix

Jätten håller undan men det är nätt och jämt. AppleTV+ är ingen utmanare, inte ännu och inte inom överskådlig framtid men det finns andra som spänner musklerna – nästa år kommer Disney+ och HBO Max och i vart fall den första – Disney är en jätte med en katalog som få kan matcha. Frågan nu är när någon av streamingtjänsterna törs satsa på sport, underhållning, filmer och tv-serier i ett enda paket? Det lär bli en tuff utmanare om du kan plocka ihop ett streamingpaket som tilltalar hela familjen. Till dess regerar Netflix på tronen men som sagt – det kommer utmanare.

 

 

Det finns naturligtvis bubblare. Alla listor har bubblare:

  • Nintendo Switch

Liten. handhållen med bra batteritid – en vass spelkonsoll som det hela tiden kommer nya, ruggigt bra spel för. Dessutom pånyttföds en hel räcka kultspel för Nintendos lilla konsol – det räcker att säga Doom.

  • iPhone 11 Pro Max

Ett ord – kameran, eller rättare sagt alla tre linserna tillsammans med Deep Fusion, den nya bildprocessorn och skärmen, jisses vilken skärm!

  • Amazon Prime Video

30 kronor i månaden i sex månader och sedan 60 kronor i månaden för en katalog som är fylld med gamla godingar blandat med nya, riktigt bra tv-serier. Prisvärt så det förslår.


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här