The Mandalorian är historien om en prisjägare som tillhör samma kan som Bobba Fett och Jango men det här är långt efter det att Imperiet har fallit och under den Nya Republiken.

Det är Star wars men det är också en helt annan historia, mörkare, än rymdsagan. The Mandalorian hade premiär på Disney+ den 12 november. En streamingtjänst som kommer till Sverige först nästa år. Sannolikt under våren, innan sommaren.

Rymdepos

En del av de kända figurerna dyker upp igen men räkna inte med att få återse, Luke Skywalker och de övriga. Det här är inte deras historia. Disney har fått kritik för sina Star Wars-produktioner och den näst sista filmen om Han Solo lockade mindre publik än den förväntade. Det i sin tur har lett till att Disney  nu valt att slå av på produktionstakten, dra ut på lanseringen av filmer då det kan misstänkas att publiken är lite trötta på rymdepos.

The Mandalorian är Disneys satsning på den egna streamingtjänsten och en av de riktigt tunga produktionerna som innebär starten på Disney+. Det är också en mycket bra tv-serie som, välgjord, med alla de inslag och hela den stämning som hör till Star Wars. Det är även en lite annorlunda rymdsaga då det handlar om en tuff, tystlåten prisjägare. En av de som som de andra hjältarna brukar få slåss mot.

Gillar du Star Wars så kommer du att gilla The Mandalorian och vill du inte “mecka” med VPN och har ett amerikanskt betalkort och konto så för du som sagt vänta till tidigast mars/april nästa år (sannolikt) .

Disney+ – The Mandalorian


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här