Är det dags att byta upp sig, köpa en ny iPhone? Här är Mackens tips och råd för dig som går i de tankarna.

Vi börjar med de tre nya modellerna.

iPhone 11

Detta är, ska vi kalla den för instegsmodellen? Det är hur som helst den nya iPhone med två kameror och det är den modell som jag rekommenderar för dig som vill ha en ny iPhone men som inte ställer höga krav på kameran och som inte tar så mycket bilder att det är motiverat att betala det högre priset för en Pro-modell.Det här öär med andra ord modellen som passar ung som fungerar för de allra flesta.

Jag rekommenderar att hoppa över 64 GBs modellen. Bilder och annat tar plats och 64 GB är lite för lite. Satsa på 128 GB så har du lagring så att det räcker.

Batteri:

* Upp till 1 timme längre batteritid än iPhone XR

Video­uppspelning:

  • Upp till 17 timmar

Videostreaming:Upp till 10 timmar

Ljud­upp­spelning:

  • Upp till 65 timmar

Kan snabbladdas:

  • Ladda batteriet upp till 50 procent på 30 minuter9 med en adapter på 18 W eller högre (säljs separat)

*Från Apples hemsida

Du får en mycket bra kamera med två linser, bra batteritid, mycket snabb telefonist du får en telefon med en riktigt bra skärm.

Pris: från 9 195 kronor

Rekommendation: iPhine 11 med 128 GBs lagring – pris 9 795 kronor

iPhone 11 Pro och iPhone 11 Pro Max

Teknisk är detta samma telefon. Storleken på skärmen och batteritiden är det som skiljer mellan modellerna. Skärmen och batteritiden är större/bättre i iPhone 11 Pro Max. I övrigt så är det samma iPhone. Detta är modellerna för dig som tar mycket bilder och videor och som ställer krav på just kamerafunktionen. Är det bilder som prioriteras så rekommenderar jag iPhone 11 Pro max därför att det är lättare att hantera och hålla den lite större modellen.

iPhone 11 Pro: från 12 995 kronor
iPhone 11 Pro Max: 14 295 kronor

Rekommendation: iPhone 11 Pro Max med 256 GBs lagring, pris 16 195 kronor. 

iPhone Xr

Detta är fjolårets iPhone 11 och det är en mycket bra iPhone för de allra flesta. Du får en nästan lika snabb iPhone med något sämre batteritid men som ändå räcker långt. Kameran är inte riktigt i samma klass – du har ett objektiv/lins istället för två.

Pris: från 7 895 kronor

Rekommendation: iPhione Xr med 128 GBs lagringskapacitet, pris 8 495 kronor

iPhone 8

Ska du verkligen köpa en två år gammal iPhone? Varför inte – det är en mycket bra iPhone till ett mycket bra pris. Den finns i stor modell, iPhone 8 Plus och som mindre standardmodell. Jag skulle ha valt den mindre modellen då jag prioriterar priset. Tekniskt är de båda modellerna likvärdiga nämligen.

iPhone 8: från 5 985 kronor
iPhone 8 Plus: 7 195 kronor

 Rekommendation: iPhone 8 med 128 GBs lagringskapacitet, pris 6 495 kronor

Ska du köpa nytt: iPhone 11
Ställer du höga krav på kameran: iPhone 11 Pro Max
Är det priset du prioriterar: iPhone 8

Genomgående så rekommenderar jag mer än 64 GB lagring. Bilder/videor tar plats och du får dessutom bättre betalt för din iPhone och du ska sälja den som begagnad.

 


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här