Finder, filhanteraren i macOS har länge varit ett irritationsmoment och delvis så har Finder fått ett oförtjänt dåligt rykte men det finns inslag och funktioner i programmet som faktiskt är mindre genomtänkta. Små saker som kan leda till irritation. En sådan är funktionen att visa och dölja dina favoriter.

På bilden härintill visas favoriter, iCloud och Finder är då ett överskådligt, rätt bra verktyg men med ett enda klick så kan Finder blir något helt annat. Ingen översikt och till och med svårt att hitta installerade program, än mindre starta dem.

 

 

 

 

 

 

 

blankNotera att nu är alla favoriter borta. Finder visar bara två av tre delar och allt bara för Visa/Dölj-funktionen. Klickar du fel, gör en miss så kan du tappa alla sökvägar och genvägar. Allt bara för att Apple kommit på idéen om att kunna visa och dölja saker i menyn. Problemet är att om du följer saker av misstag så visas inte heller funktionen, klicka/dölj vilket betyder att det inte är helt glasklart vad du har gjort och hur du återställer Finder.

Du har för övrigt samma funktion i Apples Mail ute i kanten.


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här