blank

Sexton raka matcher med poäng, en enda förlust, på övertid. Det är ett smått osannolikt facit för en klubb som var en av de sämsta och mest misskötta för bara två år sedan. Lägg sedan till att de lag som släppt in minst mål ligger på 47 mål och över. Islanders ligger på 39 (i skrivande stund).

Det är en Buster-historia om ett lag, utan superstjärnor, där spelarna tröttnat på att förlora och där en helt ny ledning radikalt byter spelsystem. Förvandlingen är remarkabel och den kan åskådliggöras med den näst senaste matchen där Islanders ligger under 4-2 med fem minuter kvar mot Pittsburg, på bortaplan. Du ska inte vinna sådana matcher, inte med de oddsen. En kvittering hade varit stort nog, bara och även det är närmast hopplöst. Islanders inte bara vänder, kvitterar utan vinner matchen på övertid.

Buster

Det är Buster, igen.

För er som inte är fullvuxna och funderar över det här med Buster kan berättas att det var en serietidning med sport som fokus. Jonny Puma, brottare, Benny Guldfot ung fotbollspelare som hittat en gammal stjärnspelares gamla skor och som spelar bländande fotboll när skorna styr. Buster var sportsagorna om omöjliga odds, hårt arbete och segrar – inte alltid men ibland och en Buster-saga bygger på omöjligheter. 4-2 till 4-4 och seger på bortaplan på övertid är en Buster-historia. I den senaste matchen, även den mot Pittsburg, så låg Islanders under två gånger i matchen, jagade ifatt, tog matchen till förlängning och vann.

Sexton raka

Sexton raka matcher med poäng är rekord som sattes under Islanders storhetstid, 1978, 1980 och 1982. Tre gånger, de åren, så plockade Islanders poäng i femton matcher i rad. Två år efter det att Islanders släppte igenom mest skott, mest mål och inte var i närheten av slutspel slås rekorden.

Efter matchen pratade Scott Mayfield om att laget måste starta matcherna bättre. Tränaren Barry Trotz om att matcher måste stängas och han var inte glad över att Islanders tappade ledningen och att matchen gick till övertid. Laget har slagit ett nytt historiskt rekord men fokus ligger på att bli ännu bättre.

Någon gång kommer raden att brytas. Statistiskt så betyder varje ny seger, varje ny poäng att förlusten kommer närmare. Till dess går vi fans lite grand som i feber, Buster-feber.


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här