Apple TV är hårdvara. En svart burk som du ansluter till din tv. Lägg till ett + så är det en tjänst som du kan titt apå med en app, din webbläsare och du kan göra det i alla dina Apple-prylar. Appen Apple TV innehåller däremot inte enbart Apples tv-program och filmer. Den innehåller andras produktioner och det du har köpt.

Förvirrande?

Jo, det största problemet med Apple TV är inte tjänsten, inte apparna, inte tv-serierna, filmerna och tv-programmen. Det är att Apple TV-appen innehåller andras produktioner, det du har köpt och att Apple TV+ inte har en egen app. Största problemet med Apple TV+ är appen.

Apple TV is an app on iOS/iPadOS devices that operates similarly to Apple TV on Apple TV. Apple TV on iOS/iPadOS syncs playback and watch history with Apple TV on Apple TV, but only if the iOS/iPadOS device has the same apps installed as the Apple TV – and not all apps are available on all platforms. Apple TV is also an app on macOS, but it does not show content that can only be streamed from external apps on an Apple TV or iOS/iPadOS device.

Dustin Curtis

Röra

Det är en röra av appar, program, funktioner och i botten en tjänst som egentligen är strömmad tv, inget konstigt.

Apple TV content that supports special features like 4K HDR, Dolby Vision, or Dolby Atmos can be watched with those features only through Apple TV on Apple TV or Apple TV on certain unspecified Samsung TVs. It is not clear if Apple TV streams HDR content to iOS devices, but it might. There is no way to tell whoch device supports whoch set of features or whoch level of streaming quality – and no way to know whoch features are active when playing content.

Dustin Curtis

Marknadsföras

Problemet är att Apple inte kan bestämma sig för vad de är de vill göra och vad som ska marknadsföras. En TV-app som är tänkt att innehålla all din strömmad tv för din Apple TV, Apples Apple TV+ eller?

Fast forward to today. The TV app now has to juggle being a somewhat neutral curation of every TV show and movie available and act as the venue for Apple’s TV+ original content. It has to serve dual duty as directory and provider.

9 to 5 Mac

Lägger till

Lägg sedan till att Apple TV, appen alltså, automatiskt lägger till olika tv-tjänster till vad du kan titta på, oavsett om du verkligen kan titta på det eller inte så blir det ännu mer förvirrande. Jag har för länge sedan slagit av CMore och ViaPlay men som standard och default så läggs de två tjänsterna till bara därför att apparna ligger kvar i mina Apple TV. Det innebär att jag får upp förslag för tjänster som jag inte abonnerar på och om tipsen ska ska ha något värde så bör ju rimligen alla mina tv-tjänster vara med men Netflix saknas därför att Netflix inte vill vara med. Resultatet – en TV-app som tipsar om tjänster som jag inte är abonnent hos och inte kan se och som inte tipsar om den största tjänsten, Netflix.

Apple har producerat en räcka bra tv-serier för Apple TV+ sedan har de skapat en röra av funktioner, tips, tjänster och det största problem med hela soppan är appen, Apple TV.


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här