blank

Apple ska se över sitt interna regelverket för hur karttjänsten Apple Maps efter hård kritik sedan det visat sig att Krimhalvön anges som ryskt territorium om du befinner dig i Ryssland.

Apple har nu även kommenterat kritiken:

Russia’s annexation of Crimea from Ukraine in 2014 was condemned by much of the international community. In a statement, Apple stressed “we have not made any changes to Apple Maps regarding Crimea outside of Russia. “We review international law as well as relevant US and other domestic laws before making a determination in labelling on our Maps and make changes if required by law.”

Apple added it as a result of its review of how disputed borders are handled, it might make more changes in the future.

BBC

 


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här