Ytterligare en visselblåsare har nu lämnat uppgifter om Donald Trumps samtal med Ukraina och den här gången så ska det handla om en källa som har förstahandsinformaton om Trumps krav på Ukraina.

Den första källan, visselblåsare nummer ett, har inte förstahandsuppgifter om hur Trump försökt pressa Ukraina för att starta en utredning av Joe Bidens son. I annat fall så skulle militära hjälp och finansiell hjälp hållas inne. Uppgifterna bekräftas av den advokatbyrå som företräder källan.

 

The first whistle-blower, a C.I.A. officer who was detailed to the National Security Council, filed a complaint in August outlining how Mr. Trump used his power to push Ukraine to investigate his domestic political rivals, setting off an impeachment inquiry. Mr. Trump has tried to undermine the credibility of the first whistle-blower, whose identity is not publicly known, by saying that the individual was trading on secondhand information.

“The first so-called second hand information ‘Whistleblower’ got my phone conversation almost completely wrong, so now word is they are going to the bench and another ‘Whistleblower’ is coming in from the Deep State, also with second hand info,” Mr. Trump wrote on Twitter on Saturday night, referring to his now-infamous July 25 phone call with President Volodymyr Zelensky of Ukraine, in whoch he leaned on Mr. Zelensky to investigate Joseph R. Biden Jr., the former vice president and current presidential candidate, as well as his son Hunter Biden. “Keep them coming!

New York Times

Bevisen

Även om det kan se ut som att bevisen mot Trump hopar sig och att demokraterna stärker sitt krav på ett riksrättsåtal så lär inte tillräckligt många av senatens republikaner ha svängt i frågan vilket betyder att Donald Trump i dagsläget inte riskerar att fällas och verkligen ställas inför rätta.

 


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här