Twitter har hittat en egen lösning på problemet med politiska annonser. Till skillnad från Facebook kommer Twitter inte att kontrollera eller godkänna politiska annonser – tvärtom. De förbjuds.

Twitter tanker inte fastna i en debatt om innehåller i politiska annonser huruvida Twitter ska eller inte ska ingripa och anklagas för censur. Twitter väljer en annan väg ön Facebook och förbjuder politiska annonser.

Det är något helt nytt för Twitter som sålde skräddarsydda politiska annonser undet 2016 års val. Skräddarsydda i så måtto att de siktade på vissa utvalda målgrupper. Nu för Twitter helt om och förbjuder politiska reklam.


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här