Donald Trump måste lämna över åtta års deklarationer till en åtalsjury fastslår en domare i New York. Utslaget överklagades direkt av Donald Trump.

Det är åklagarmyndigheten i New York som vill få ut deklarationerna som ett led i en undersökning som görs av Trumps affärer i New York. Åklagarmyndigheten har begärt att få ut deklarationerna, Trump hare bestridit kravet och nu har en domare beslutat att åtta års deklarationer ska lämna över.

The decision is the latest setback for Trump is his bid to stop his opponents in Congress and at the state level from getting his financial records. Federal judges have previously rejected Trump’s challenges to congressional subpoenas to his accounting firm and banks; those decisions are already pending before appeals courts.

In the latest case, filed in the US District Court for the Southern District of New York, Trump challenged a grand jury subpoena issued to Trump’s longtime accounting firm, Mazars USA LLP, in August, for the president’s tax returns going back to 2011. Trump is represented in the case by his personal attorneys — the judge questioned whether Trump could make an argument for presidential immunity under those circumstances — but the Justice Department last week filed a letter arguing the court should consider the case.

Buzzfeed News

Utslaget överklagades närmast per omgående av Trumps advokater.


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här