När Donald Trump tillträdde som president gjordes det en stor uppvisning av papper, underskrivna dokument och en utredning som skulle visa att USA s nye president inte skulle blanda sina egna affärer med USAs. Med facit i hand så var det ett spel för galleriet och Trump förstår inte det djupt oetiska att blanda de egna affärerna med presidentämbetet.

I Trumps egen värld så gör han landet en tjänst genom att förlägga en stor konferens med världsledare till den egna anläggningen, Trump National Doral, i Miami.

På sedvanligt sätt så skyller Trump på medierna och på demokraterna. I sina inlägg på Twitter så hävdar Trump att han tänkt göra det utan krav på någon vinst eller till och med gratis. Washington Post och New York Times har tidigare granskat var och hur administrationen bor och var Trumps gäster bor. Hotell som bär namnet Trump är återkommande i samlingen av fakturor som Vita Huset betalar. När vice presidenten Mike Pence besökte Irland så bodde han exempelvis på en av Trumps hotell och anläggningar trots att det var en omväg under resan.

För det allra flesta är det fullständigt självklart att inte blanda de egna affärerna och intressena med det uppdrag du har valts till men inte för Donald Trump. Först när kritiken kommer inifrån det egna republikanska partiet så ändrar sig Trump, inte för att han insett det olämpliga utan för att han får veta att hans eget parti inte kan eller kommer att försvara beslutet.

Nu tyckte Trump att det var en god idé att bjuda in G7-ländernas ledare, vilket handlar om sammanlagt runt 7 000 personer, till en av sina egna anläggningar. Är det någon som tror att Trump hade gjort det gratis?


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här