Leder du ett miljardföretag, i dollar, med tusentals anställda och med verksamheter övre hela världen så handlar mycket om jobbet att balansera särintressen mot varandra och lotsa sig fri runt i de politiska minfälten. Tim Cook har lyckats bättre än många, inte minst i sina kontakter med Vita Huset och Donald Trump.

Det är finanstidningen Wall Street Journal som analyserat hur Apple och Tim Cook hanterar Trump, för det är vad det handlar om – hantera en nyckfull president som kan ändra sig lika snabbt som han får tag på sin telefon och kan Twittra. Apple har gjort till en vana att kontakta Vita Huset och förvarna om att Apple kommer att kritisera något som administrationen har gjort. Detta har lett till att Apple och Tim Cook ofta undgår kritik från Donald Trump.

The month after his election, Mr. Trump summoned Mr. Cook to meet in New York. Apple executives debated skipping the summit, worried Mr. Trump would air grievances about manufacturing and Apple’s commitment to encrypted iPhones, according to a person familiar with the company. But people who knew Mr. Trump encouraged Mr. Cook to attend, this person said.

Mr. Cook spoke about Apple’s manufacturing practices, drawing a contrast between smartphone production and automobile manufacturing, according to these people. Most of the value in the iPhone came from the design and engineering, he said, and the Chinese workers who did the assembly received low wages, so how could those jobs be good for U.S. workers?

Wall Street Journal


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här