Under flera år så har jag dragit runt med min älskade Nikon systemkamera men på senare år så har alltfler bilder tagits med min iPhone – även kundbilder. Snart skrotar (säljer) jag min systemkamera.

I takt med att kameran i min telefon blivit allt bättre så har min Nikon börjat att samla alltmer damm. Nu drar jag runt med min nya iPhone 11 Pro Max och det är en iPhone med tre linser vilket ger ännu mer möjligheter och framför allt – ännu bättre bilder. Min iPhone klarar varierade ljusförhållanden, kan ta extrabilder med en alternativ lins vilket betyder att jag har ännu mer och bättre redigeringsmöjligheter. Faktum är att på flera punkter så är min telefon överlägsen min systemkamera.

Tappa huvudet

Den ställer in ljuset snabbare och jag har avsevärt mycket bättre redigeringsmöjligheter efter det att jag har tagit bilden. enbart det faktum att jag kan redigera och ställa skärpedjupet i en bild, i efterhand får en gammal fotograf som mig att lite lätta tappa huvudet. Jag har faktiskt en yrkesutbildning som fotograf och jag har “soppat” fler rullar film, analog, svart/vit, film än jag kan räkna till. På den tiden och med analoga kameror så blev bilden till då du tog den. Du hade små möjligheter att redigera i efterhand. Det kan jag göra nu och jag har dessutom möjlighet att se, direkt, om bilden duger.

Nu kan jag dessutom filma med mer än lins, samtidigt, och jag kan använda frontkameran, samtidigt.

Min iPhone 11 Pro Max är I allt högre grad mitt förstaval som kamera och jag utforskare just nu videofilmande på helt nya sätt och testar nya tekniska lösningar som jag bara kunde drömma om där på Christer Strömholms fotoskola för en herrans massa år sedan.

Snart skrotar jag min Nikon.


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här