Tidningen Journalisten har besökt Public Service och TVHuset

Det här reportaget skulle ha handlat om SVT Nyheters onlinestrategi. Men det tog en helt annan vändning. Vårt besök blev som att öppna dammluckorna. Aldrig har vi fått så många mejl och telefonsamtal om problem på en arbetsplats. Medarbetare berättar om problem med arbetsmiljön, med ledarskapet och om en journalistik som skaver. I kritiken finns en omtanke om public service, men allt fler undrar vart SVT är på väg. Klarar man ens det viktiga uppdraget att skildra hela Sverige?

Genom källor inne på SVT har vi på Journalisten under hösten tagit del av besöksstatistik på SVTs sajt, med topplistor över mest lästa nyhetsartiklar, mest tittade videoklipp och genomsnittliga tittartider. Det är inga företagshemligheter direkt, men statistiken har väckt frågor. Framför allt verkar videostarterna vara få med tanke på hur mycket SVT har satsat på att lyfta fram nyhetsvideon i digitala kanaler.

Många dagar ligger det mest populära videoklippet på cirka 40 000 starter, vissa dagar på mindre än hälften av det. För ett företag med en digital miljonpublik verkar SVT Nyheters onlinevideor ha svårt att nå ut.

Journalisten.se


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här