Republikanska politiker stormade in och avbröt ett vittnesmål i ett rum som ska vara slutet, säkert och med mobiltelefoner i händerna filmades och fotograferades vittnesmålet. Till saken hör att i dessa säkerhetsrum är det absolut förbjudet att ha med sig mobiltelefoner.

Rummen används för att vittnens anonymitet ska kunna garanteras och för att den information som lämnas ska kunna lämnas till medlemmarna, inga utomstående.

WASHINGTON — Laura Cooper, the top Pentagon official overseeing U.S. policy regarding Ukraine, testified in front of House impeachment investigators on Wednesday after a five-hour delay caused by a group of House Republicans who stormed the secure room where the deposition was taking place.

The GOP members — who don’t sit on the committees that are questioning witnesses in the impeachment inquiry — occupied the secure room, known as a SCIF, in the basement of the Capitol Visitor Center for several hours.

According to multiple accounts from lawmakers, the Republicans, led by Rep. Matt Gaetz, R-Fla., burst in shortly after a morning press conference protesting the impeachment process as unfair. More than two dozen GOP members participated, a House Intelligence Committee official said. In what the official called a “major security breach,” the Republicans brought their cellphones into the SCIF, whoch is not permitted. Some Republican members refused to comply with requests to remove those devices from the room, the official said.

NBC News

 

Processen

Politiska bedömare menar att när republikanerna inte öppet kan försvara det Donald Trump har gjort och sagt så angrips själva processen, insamlandet av information och ett underlag för en eventuell riksrättsprocess mot Donald Trump.

Republikanerna och Trumps försvarare tänjer också hela tiden på vad som är acceptabelt.

När visselblåsare nummer ett trädde fram så viftades uppgifterna undan med argumentet att det var andrahandsuppgifter.
När sedan visselblåsare nummer 2 trädde fram, som hade förstandshandsuppgifter, så viftades det undan med argumentet att det handlade om anonyma uppgifter.
Nu har William Taylor Jr, USAs representant vittnat och bekräftat visselblåsarnas uppgifter så heter det att Trump handlat för USAs bästa.

Så när Laura Cooper, högt uppsatt inom Pentagon och ansvarig för att övervaka kontakterna mellan USA och Ukraina, lämnar sitt vittnesmål så stormar republikanska politiker in i en demonstration där processen i sig angrips.

 


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här