Ben Roethlisberger är quarterback i den amerikanska proffsfotbollen, som har stenhårda regler för vilka hjälpmedel som lagen får ha med sig vid sidlinjen i matcherna. Ben Roethlisberger hade nyligen på sig sin Apple Watch, under match, och har nu bötfällts med 5 000 dollar – nästan 50 000 kronor.

Ben Roethlisberger,  i Pittsburg Steelers, har överklagat ligans dom som han fick efter en match mot Cincinnati Bengals. En match som Ben Roethlisberger följde från sidlinjen efter en operation i armbågen.

The NFL fined Roethlisberger $5,000 for a uniform violation because the star quarterback wore an Apple Watch when the Steelers hosted the Cincinnati Bengals on Monday night, sources told ESPN.

Roethlisberger is said to be “livid” about the fine and is appealing it, according to sources. But NFL rules ban all electric devices that transmit messaging.

ESPN

Hårda regler

Ligan har hårda regler vilka förbjuder sändande och mottagande utrustning vid sidan av headset och mikrofoner som är tillåtna. Mobiltelefoner, surfplattor och klockor är inte tillåtna.


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här