Deep Fusion är Apples nya lösning för att du ska kunna ta ännu bättre bilder med mer skärpa, mer detaljer och mer information. Just nu testas Deep Fusion och tekniken och funktionen kommer att rullas ut för en bredare test i betatestprogrammet.

Deep Fusion tar flera bilder, analyserar dem och lägger ihop till en enda bild. Det är HDR-teknik men ändå inte därför att Deep Fusion tar en mörk bild, tre normalexponerade bilder och en längre exponering. Därefter används maskininlärnning för att lägga ihop två 12 MP bilder till en 24 MP bild.

Poängen

Poängen med tekniken är att exponera flera bilder, med olika ljus för att få fram så mycket detaljer som möjligt. Det finns en skillnad mellan kamerans förmåga att uppfatta ljusskillnader och det mänskliga ögat.  Vi klarar av större kontraster och klarar av större skillnader i ljus men kan ändå se detaljer. Här kommer kameran tillkorta. Därför är lösningen flera bilder som läggs samman till en bild.

On wide lens shots, it will start to be active just above the roughly 10 lux floor where Night Mode kicks in. The top of the range of scenes where it is active is variable depending on light source. On the telephoto lens, it will be active in all but the brightest situations where Smart HDR will take over, providing a better result due to the abundance of highlights.

Apple provided a couple of sample images showing Deep Fusion in action whoch I’ve embedded here. They have not provided any non-DF examples yet, but we’ll see those as soon as the beta gets out and people install it.

Techchrunch

Hudtoner

Hudtoner blir mer tydliga, detaljer i kläder och Deep Fusion aktiveras vid lite mindre ljus och funktionen är automatiskt. Deep Fusion används också lite olika beroende på vilka linser du använder. Night Vision, Apples lösning för att ta bilder i lite sämre ljus fungerar inte med telefotolinsen utan här används standard-vidinkel linsen (som använder zoom) om det går för att kunna använda Night Mode. Telefotolinsen använder istället just Deep Fusion.

Sebastiaan de With är skapare av kamera-appen Halide.

Tre lägen

Du har tre lägen i kamerappen – iPhone 11 Pro – som använder de tre olika linjerna/objektiven.

0.5x – super vidvinkel
1x – vidvinkel
2x – telefoto men här används ibland en inzoomad bild från vidvinkelobjektivet

Ibland betyder – i sämre ljusförhållanden, dvs vidvinkelobjektivet används i sämre ljus för att kunna använda Night Mode.

Betatestas

Deep Fusion kommer att finnas med i den nya betaversion, iOS 13.1.2, som släpps i dagarna. En version som inledningsvis bara släpps till utvecklare men som lär komma även som en publik betaversion.


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här