Jag har aldrig på allvar, förrän nu, övervägt att inte använda det som följer med macOS, eller det som finns i iOS – och bara det som finns i och som följer med. Kort sagt jag är, eller har varit inbiten Apple-användare.

Jag har testat Google Chrome, Opera och Firefox men aldrig, ens för en stund, övervägt att byta ut Safari. Jag har hoppat fram och tillbaka och verkligen ansträngt mig för att se fördelarna med en annan webbläsare men inget annat program har fått mig att tänka om.  Jag har velat fram och tillbaka, bytt och bytt och bytt men slutligen alltid ramlat tillbaka och gått tillbaka till Safari.

Sedan jag grundligen testat Brave så har jag upptäckt att jag allt oftare suttit med den webbläsaren och jobbat tills jag gjorde den till default och bytte även i iOS – även om det inte går helt att komma undan Apples egna program där.

Skillnaden den här gången är att nu har jag bytt till Brave i båda min datorer och – det är viktigt – Brave har blivit kvar, både som default webbläsare och som den webbläsare som jag suttit och jobbat med. Såvida inte Safari i Catalina blir reptilsnabb så lär Brave klara sig.


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här