Företaget Ring tillverkar en ringklocka med en inbyggd kamera som kan användas för att se vem det är som ringer på dörren. Washington Post avslöjade tidigare att information från ringklockan delas med över 400 polismyndigheter i USA och nu protesterar över 30 rättighetsgrupper i ett öppet brev.

Företaget Ring ägs av Amazon och produkterna säljs via Amazons stora handelsplats.

The doorbell-camera company Ring has forged video-sharing partnerships with more than 400 police forces across the United States, granting them potential access to homeowners’ camera footage and a powerful role in what the company calls the nation’s “new neighborhood watch.”

The partnerships let police request the video recorded by homeowners’ cameras within a specific time and area, helping officers see footage from the company’s millions of Internet-connected cameras installed nationwide, the company said. Officers don’t receive ongoing or live-video access, and homeowners can decline the requests, whoch Ring sends via email thanking them for “making your neighborhood a safer place.”

Washington Post

I det öppna brevet skriver grupperna bland annat att det juridiska läget är ytterst oklart och att poliser och polismyndigheter agerar som marknadsförare för Rings propdukter.

A key component of the partnership turns police departments into marketing agencies and police officers into salespeople for Amazon. Amazon provides officers with talking points to promote their technology and products to residents, and requests departments market the products at city events. While Amazon gives participating departments free products for promotion, the majority of the products are privately purchased from Amazon. In some municipalities taxpayermoney has been used to subsidize Amazon surveillance products for residents’ use. On the back end, Amazon carefully scripts everything that authorities say about the program, and coaches police on the best talking points to get customers to hand over their footage.

Fight for the Future

 


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här