”Logga in med Apple” är en ny funktion i iOS 13 som också kommer i macOS Catalina. Det är ett alternativ till att logga in med Twitter eller Facebook men en viktig skillnad – Apple samlar inte in information om dig.

När du ska logga in på en webbplats så kommer du att få upp de vanliga alternativen men också ”Fortsätt med Apple”. Loggar di in med Apple så får webbplatsen bara veta ditt namn och din e-postadress – även om det finns en funktion att dölja även den informationen.

Dölja

Väljer du att dölja din information så skapas en hemlig e-postadress dit eventuella meddelanden skickas. Webbplatsen vet inte vem du är och det vet inte Apple heller. Observera nu att funktionen är obligatorisk efter mars 2020 men i skrivande stund så finns funktionen vara i andra appar, utöver Apples, där utvecklarna har hunnit att lägga in funktionen.

Hela poängen är att skydda dig, din information och se till att din information stannar hos dig.