Den här tiden, varje år, så poppar samma rykte upp – Apple ska blåsa liv i iPhone SE igen och det kommer en ny uppdaterad modell. Mitt svar är nej, det kommer Apple inte att göra men det är inte uteslutet att det kommer en iPhone SE nästa år.

Låt mig reda ut begreppen – det ena är en telefon och det andra är ett namn.

Apple kommer inte att lansera en ny, liten 4-tums telefon nästa år. Det kommer ingen ny iPhone med samma form som iPhone 5. Det handlar om design, form och om att återanvända tidigare modellers utseende. Du klämmer helt enkelt inte in en iPhone 8 i en iPhone 5 för det är så, möjligen, som nya iPhone SE kommer att se ut – som en iPhone 8. Under skalet, sannolikt, ett år gammal teknik och med ett lägre pris.

Varumärke

Fast, det ska också sägas, jag är tveksam till om namnet kommer att återanvändas.  iPhone SE är förvisso populärt och inarbetat som varumärke men det är också mycket intimt förknippat men den mindre iPhone-modellen.

En iPhone SE med samma form som iPhone 8?

Det förfallet mig mer sannolikt kanske även klokt mot bakgrund av att alla premium-märken backar och jag är rätt övertygad att det handlar om priser som upplevs som alldeles för höga i konsumentledet. Våra smarta telefoner kostar för mycket.

Skulle då inte en iPhone SE kannibalisera på andra modeller?

Absolut men det har aldrig hindrat Apple tidigare.

En iPhone SE kan ge samma intäkter, kanske även något högre än större och dyrare modeller med den senaste tekniken. Apple kan mycket väl tjäna mer per såld iPhone SE än de gör per såld enhet av den nya toppmodellen. Ryktena säger hur som helst att iPhone SE kommer nästa år, 2020. Vi lär få höra med om telefonen fram till dess.

%d bloggare gillar detta: