blank

Miami Dolphins har inlett säsongen på ett närmast katastrofalt sätt – 102-10 i poäng och laget är sist i praktiskt taget vilken statistik-kategori du än väljer. frågan är nu hur mycket mer tålamod ledningen har med tränare och spelare?

Nu kanske någon invänder att det knappast är en katastrof efter bara två matcher men kom då ihåg att vägen fram till Super Bowl i den amerikanska proffsfotbollen är kort – det handlar om 16 matcher. Ska det hittas ursäkter så har Miami mött förmodade topplag i sina två matcher,  The Ravens och New England men Miami förlorade sin senaste match med 43-0 och vad värre är – laget förlorade fler yards på det kallas “sack” än Miami vann i det offensiva spelet. I klartext betyder det att New England tryckte tillbaka Miami, lyckades ta sig ända fram till deras quarterback, tackla denne och vinna ywards. Miami vann 42 yards i sitt offensiva spel men förlorade 44 yards på att bli “sackade”.

Det är en katastrof i ett spel går ut på att med två lag-uppsättningar vinna och försvara yards.

Historien

Fortsätter säsongen på samma sätt så kan Miami Dolphins skriva in sig i historien som ett av få lag som förlorat alla matcher. Ett av lagen ska rimligen avskrivas då det handlade om Tampa Bay Buccaneers som var expansionslag 1976. De fick bygga sitt lag på spelare som blivit över vilket Miami Dolphins inte kan skylla på. Tvärtom gjorde Miami flera uppmärksammade och smått obegripliga affärer inför säsongen. Laremy Tunsil, lagets bäste offensiva spelare och en av lagets bästa mottagare Kenny Stills skickades vidare veckan innan säsongspremiären och nu säger uppgifter att Minkah Fitzpatrick, en av lagets nyckelspelare är på väg bort.

Sämst

Nyheterna runt Miami inför säsongen handlade om spelare som ville bli uppsatta för att skickas vidare, tränare som sparkats och artiklar med rubriker av typen “Därför kommer inte Miami bli sämst i NFL 2019”. Det är inte sådana texter du vill läsa om ett lag, innan säsongen har startat. Från ledningen så har det sagts att just nu pågår ett nybygge, ett ombygge och ett nytt lag ska byggas. Till råga på allt så drog lagets ägare Stephen Ross igång en insamling för Donald Trump. Samma Donald Trump som vill sparka alla spelare som inte står upp under nationalsången.

Tanking

Efter alla spelaraffärer så har spekulationer om att Miami nu gör en “tanking”. Du skapar ett så dåligt lag du kan utan att det är helt uppenbart, förlorar massor av matcher, ser till att komma sist för att få så bra draftval som möjligt. Nu kommer ingen, inte heller Miami Dolphins ett erkänna “tanking” men skickar du två av dina bästa spelare en vecka före premiären så ser det inte ut som ett genidrag efter 102-10 på två matcher. Skickar du sedan en ytterligare nyckelspelare efter den inledningen så är det helt uppenbart att Miami inte har för avsikt att bygga ett slagkraftigt lag 2019, tvärtom.


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här