PowerBeat Pro är hörlurarna som Apple borde ha gjort istället för AirPods. De sitter avsevärt mycket bättre och säkrare. De har bättre batteritid och de har en funktion som stänger ute störande ljud i omgivningen.

Jo, jag vet – AirPods är mycket mindre, diskretare och de är en större designutmaning än PowerBeats Pro. En sådan utmaning som Apple älskar att ta på sig men återigen, PowerBeats Pro tål hårda tag, träning, svett och de sitter som sagt i det närmaste helt perfekt.

Glömmer

Några timmar efter det att jag satt på mig PowerBeats Pro så glömmer jag att de sitter där. Så lätta och behagliga är de att ha på sig och då har jag ändå på mig skärmglasögon med ganska tjocka skalmar men det fungerar likafullt. Jag har ljud i huvudet (skämt undanbedes), musik, omgivningen stängs ute och jag märker inte att jag bär hörlurar.

Ljudet

Så över till ljudet och då ska, för rättvisans skull, den här typen av hörlurar inte jämföras med heltäckande hörlurar eller hörlurar som ligger mot örat. Riktiga hörlurar om du föredrar det uttrycket. De ger ett fylligare ljud, mustigare bas, ett bredare mellanregister och en bättre diskant. Jämför jag PowerBeat Pro med mina Bang & Olufsen så är de chanslösa men det är en orättvis jämförelse därför att utgången är given på förhand. Jämför jag däremot PowerBeats Pro med AirPods så är den jämförelsen mer rättvis och här har PowerBeats Pro ett ess i rockärmen – de olika pluggar som följer med och som sitter i örat. Byter du den pluggen och provar dug fram så kommer du att upptäcka skillnader i ljudet. Basen blir inte minst bättre med vissa pluggar och sämre med andra. Jag antar att det har att göra med hur hörluren sitter i örat.

Justerar jag pluggen och sedan lyssnar så säger mina öron att PowerBeat Pro vinner, inte solklart men ljudet är sammantaget bättre och inte minst därför att omgivningen försvinner.

Ringer jag upp någon så hör de knappt att jag pratar via hörlurar och inte direkt i telefonen. Jag hör dem utan problem även i en bullrig miljö.

Det är små skillnader men det är skillnader till PowerBeats fördel.

Batteritid

PowerBeats Pro lovar 9 timmars samtalstid. Jämför det med AirPods som klarar 5 timmar. I omslaget kan ström lagras för båda hörlurarna och det ska ge över 24 timmars lyssningstid så där är de båda produkterna likvärdiga. AirPods 2 kan laddas trådlös vilket PowerBeat Pro inte kan. En funktion som jag utan problem kan vara utan.

Finns det då inga baksidor med PowerBeats Pro?

En, hur hörlurarna ska ligga i sitt skal, omslag och skydd. Det är en intelligenstest. De ska inte ligga som du tror kan jag avslöja. Sedan var det här med färgen. Jag har testat de svarta men jag ska ha de gröna, skogsgröna. De måste helt enkelt matcha min nya gröna iPhone och min min nya Apple Watch med grönt armband.

Betyg

Produkt: PowerBeats Pro
Tillverkare: Dr Dre
Pris: 2790 kronor
Betyg:

 


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här