Inför lanseringen av nya macOS och iOS så har Facebook gått ut med en förklaring om varför de vill hålla reda på var du befinner dig hela tiden. Facebook är uppenbarligen oroliga för att användare ska få veta hur mycket data som Facebook samlar in.

I de nya versionerna av Apples operativsystem så kommer du som användare att få upp varningar om du loggar in med Facebook och vilken information Facebook samlar in om dig, bland annat positionsdata.

Facebook is better with location. It powers features like check-ins and makes planning events easier. It helps improve ads and keep you and the Facebook community safe. Features like Find Wi-Fi and Nearby Friends use precise location even when you’re not using the app to make sure that alerts and tools are accurate and personalized for you.

Facebook

Det Facebook inte säger är att din position inte bara används för funktioner som du som användare ser utan också för att kartlägga dig som användare, var du är, vilka butiker du besöker och så vidare.  Facebook har ett samarbete med fysiska butiker likväl som nätbutiker och en lång rad webbplatser. Gilla-knappar, logga in med Facebook ich andra funktioner inkluderar också att Facebook samlar in information om var du befinner dig, fysiskt och digitalt.

Med Apples uppdateringar kommer du att kunna styra ännu mer i detalj vilken data du vill dela med dig av och med vem.

%d bloggare gillar detta: