Electronical Frontier Foundation ger inte mycket för Googles uttalanden om integritet och hur viktigt skyddet av användarnas information är för sökjätten.

Google har reagerat på Mozillas och Apples utfästelser och nya regelverk för hur de kommer att hantera försök till att spåra och kartlägga användare.  Uttalanden som EFF alltså inte ger mycket för.

Last week, Google announced a plan to “build a more private web.” The announcement post was, frankly, a mess. The company that tracks user behavior on over ⅔ of the web said that “Privacy is paramount to us, in everything we do.”

Google not only doubled down on its commitment to targeted advertising, but also made the laughable claim that blocking third-party cookies — by far the most common tracking technology on the Web, and Google’s tracking method of choice — will hurt user privacy

EFF

Google har lagt ut texten och presenterat flera olika förslag för hur cookies ska användas, hur annonsörer ska kunna veta om en användare har eller inte har klickat på en annons och som annonsen ledde fram till ett köp eller inte.

The Sandbox isn’t about your privacy. It’s about Google’s bottom line. At the end of the day, Google is an advertising company that happens to make a browser.

%d bloggare gillar detta: