Edward Snowden satt inne i det allra heligaste. Han hade tillgång till topphemlig övervakningsutrustning och hans jobb var att övervaka, kartlägga och samla in information på uppdrag av den amerikanska och den brittiska underrättelsetjänsten.

Hans avslöjande slog ned som en bomb. Det stod nu klart att övervakningen befann sig på en grotesk nivå, långt mer omfattande än vad som framkommit tidigare. Enorma mängder data samlades in, telefonsamtal, meddelanden, e-post och SMS. Idag lever Edward Snowden, 36, i Moskva, Ryssland, dit han lyckades att fly undan efter det att han lämnat över stora mängder bevis till ledande nyhetsmedier.

The Guardian har gjort en två timmar lång intervju med världens mest kända visselblåsare.

The Guardian

 


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här