Twitter har använt sig av AI och algoritmer för att slå tillbaka mördarsekten Daesh och muslimska extremister. En metod som inte kan användas när det galler rasister och nazister visar det sig.  Alltför många republikanska politiker skulle riskera att stängas av.

Tolkar du nu detta som att republikanska politiker är rasister eller nazister så tolkar du fel. Däremot finns det gemensamma uttrycksätt som gör det svårt för automatiska system att skilja mellan grupperna.

In separate discussions verified by Motherboard, that employee said Twitter hasn’t taken the same aggressive approach to white supremacist content because the collateral accounts that are impacted can, in some instances, be Republican politicians.

The employee argued that, on a technical level, content from Republican politicians could get swept up by algorithms aggressively removing white supremacist material. Banning politicians wouldn’t be accepted by society as a trade-off for flagging all of the white supremacist propaganda, he argued.

Motherboard

 


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här