blank

Eric Trump, son till Donald Trump är sin fars son, utan tvekan. I ett infall av att vilja avslöja hur journalister jobbar så publicerade han ett mail från en journalist som han tyckte använde en speciellt elak, bakslug taktik. Den har även ett namn – journalistik.

David Fahrenthold är journalist på Washington Post, en tidning som uppenbarligen hela familjen Trump tycker hjärtligt illa om. David Fahrenthold skickade ett meddelande till en av Trumps anställda. I brevet står vem David Fahrenthold är, vads han jobbar med och att mottagaren kan räkna med skydd som källa om hen vill prata med honom.

Det står inget mer i meddelandet som kan uppfattas som avvikande, märkligt eller ens i närheten av att vara moraliskt, etiskt eller juridiskt klandervärt. Det är en helt normal journalistisk uppgift – berätta för andra vad du jobbar med, vilka du bevakar och att de kan vända sig till dig.

Ni vet, journalistik.

Sätta dit

I en sin iver över att ha hittat något som Eric Trump tror kan vara något som kan sätta dit David Fahrenthold så visar han istället upp en häpnadsväckande okunskap i hur journalister arbetar. Reaktionerna har inte låtit vänta på sig.

David Fahrentholds inlägg ovan är det snällaste. De flesta driver våldsamt med Eric Trump.

Det finns bara en logisk förklaring till Eric Trumps inlägg på Twitter – han vet verkligen inte hur journalister arbetar.


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här