Det blev som bekant en ny klocka, en ny Apple Watch. Frågan är då om det är värt pengarna att byta upp sig?

Svaret är att det beror på vilken modell av Apple Watch som du redan har och så dina behov naturligtvis.

Generation 1

Detta är den första klockan och den kommer sannolikt inte att kunna uppdateras till watchOS 7 – den version som kommer efter watchOS 6. Den här gamla modellen kommer inte heller att kunna dra nytta av allt som finns i watchOS 6 (som snart lanseras) därför att hårdvaran antingen är för klen eller inte finns.

Har du pengarna och behovet så köp den nya klockan. Vill du kunna ha en klocka som är helt oberoende av din iPhone så finns en modell med eSIM vilket betyder att den fungerar som en mini-iPhone. Annars duger GPS-modellen.

Generation 2

Nu närmar vis oss raskt gränsen då det nog inte är värt att uppdatera. Nya Apple Watch har betydligt mera intern lagring så lagrar du sim, podcast eller annat så ryms det betydligt mer i nya Apple Watch. Använder din klocka mycket, till mycket och är lite beroende av den så överväg att uppdatera.

Generation 3

Har du inte mycket stora behov och använder din Apple Watch mycket så vänta ett år, eller två. Generation 3 finns kvar, är prissänkt så funderar på att köpa din första Apple Watch så kan du göra en bra affär just nu.

Generation 4

Tveksamt. Visst den nya Apple Watch har en skärm som visar tiden hela tiden och den har mer lagringsutrymme men utöver det så är skillnaderna lite för små, tekniskt. Hade det funnits minsta lilla sunt förnuft i mig så hade jag hoppat över Apple Watch 5.*

Generation 5

Den senaste generationen, mer lagring, vassare hårdvara och så en skärm som är delvis upptänd, hela tiden. Ska du då slå till på eSIM-versionen eller den som fortfarande är bunden till din iPhone?

Jag tycker inte att det är vårt ett abonnemang till och extrakostnaden.

Färg – silver eller svart – fungerar med alla färger nämligen.

 

*Det finns inget sunt förnuft i mig.

 

%d bloggare gillar detta: