Wilbur Ross, USAs handelsminister, hotade anställda vid National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) att de skulle sparkas om de gick emot Donald Trump uttalanden gällande orkanen Dorian och huruvida den skulle träffa Alabama eller inte.

Enligt New York Times så ringde Wilbur Ross upp ledande personer, chefer inom National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) och klargjorde att om de offentligt sa emot Trump så skulle de sparkas. Wilbur Ross klargjorde att några uttalanden likt det väderlekstjänsten gjort på Twitter inte skulle accepteras.

När chefen för myndigheten, Neil Jacobs, invände och försökte klargöra att det handlar om vetenskap, forskning och att det är viktigt att den är fristående och att den inte styrs politiskt hotade Wilbur Ross, enligt new York Times, med att sparka folk i ledningen för NOAA.

NOAA gick sedermera ut med att uttalanden, utan underskrifter, där Donald Trumps uttalanden om Alabama fick stöd något som upprört en hel bransch med meteorologer, forskare och experter.

New York Times

%d bloggare gillar detta: