Nordkorea, en av världen hårdaste diktaturer, har statligt anställda hackare och enligt underättelsekällor så finansieras landets vapenprogram, kärnvapenprogram, genom intrång och stölder av bland annat kryptovalutor.

Även om tonen utåt ter sig rätt avslappnad, i varje fall mellan Donald Trump och diktatorn Kim Jon-un, så pågår en helt annan typ av kommunikation ute på nätet. Här möts västerländska underättelsetjänster och de olika grupper som anses vara knutna till Nordkorea, Lazarus Group och undergrupperna Bluenoroff och Andariel.

Sanktioner

USA har nu infört ännu hårdare  sanktioner riktade mot Nordkorea som en direkt följd av att USA anser att Nordkorea är skyldig till en rad intrång, försök till intrång och informationsstölder.


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här