blank

Under sin presidentkampanj var en av Trumps slogans att han skulle “rensa upp i träsket”. Han skulle städa upp bland korruption och maktmissbruk i Washington. Drygt halvtid inne på sin i Vita Huset så har han dragit ned hela ämbetet i ett träsk av maktmissbruk, anklagelser och spridande av konspirationsteorier på ett sätt som är förnedrande för hela det amerikanska politiska systemet.

Ingenting är för lågt, för förnedrande eller skamligt. Donald Trump använder alla medel för att rikta strålkastarna åt ett annat håll än mot honom själv. Twitter när hans propagandavapen och nu sprids konspirationsteorin om att Hillary och Bill Clinton är ansvariga för finansmannen Jeffrey Eppsteins död i New York-polisens häkte.

Teorin är densamma som Trump själv skanderar “Lock her up” där Hillary Clinton ska buras in för allehanda påstådda brott. Trump har även länkat ett påstående om att Bill Clinton ska ha flugit till Eppsteins privata ö som kallas “pedophilia island”

blankDet är sorgligt att ett politiskt ämbete, en symbol för folklig makt missbrukas och dras i smutsen på detta sätt. Antydningarna, påhoppen och de helt ogrundade anklagelserna som Trump strider omkring sig via Vita Husets officiella Twitter-konto går hem hos de egna kärnväljarna så förleds inte till att tro att det är en mo0mplett galning som sitter och Twittrar på nätterna. Trump är galen på andra sätt och på andra plan men han är inte en vettvilling som inte vet vad hans väljare vill höra och vilka konspirationer de väljer att tro på. Trump serverar dem villigt alternativa sanningar där paret Clinton är pedofiler, leder en liga av pedofiler och där ledande demokrater ingår. Trump vill övervaka och kontrollera sociala medier som han anser missgynnar konservativa och när han nyligen bjöd in olika representanter för att diskutera sociala medier så var många där, utom företrädare för de sociala medierna.

Anklagar

Trump anklagar Hollywood för att vara rasistiskt, medierna för att ljuga och han hävdar alldeles bestämt att under hans ledning så är USA större, starkare än någonsin. Den amerikanska ekonomin är fortfarande stark men ekonomin skakas av handelskriget med Kina och USA är idag ett alltmer isolerat land, internationellt. Internt i det egna partiet så är Trump en av de mest populär republikanska presidenterna, om inte den mest populära presidenten, vilket säger mer om det republikanska partiet än något om Donald Trump.

Fakta

Trumps spridande av konspirationsteorier passar väl in i Trumps sätt argumentera. Foliehattarna kräver inga fakta, inga bevis och inget underlag. I deras värld räcker det att de vet. Skulle någon avkräva Trump på svar så kan han hävda att han aldrig påstått att Clintons varit inblandade i Clintons död. Han har bara spridit vidare vad folk pratar om, diskuterar och vad folk tycker och tänker.

Så lågt har presidentämbetet sjunkit.


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här