På en direkt fråga om hur Softbank, Japansk teleoperatör, tänker hantera lanseringen av nästa iPhone-modell så kan SoftBanks Ken Miyauchi ha sagt för mycket.

Hans svar pekade mot den 20 september, med tio dagar kvar av månaden:

”I’m honestly thinking about what I should do for about ten days. Excuse me, I shouldn’t say that. Nobody knows when the new iPhone will be released […] When it is, it will be unbundled for at least 10 days. After that, it will be part of a bundle.”

Räknar du baklänges och tar i beaktande att Apple brukar vilja hålla sin keynote på en tisdag så landar du på tisdagen den 9 september. Apple brukar också slippa sina produkter till butikerna på fredagen, påföljande vecka och då blir det den 20 september.

De tio dagarna när viktiga i Samuel,anhanget därför att mötet med medierna handlade om en ny telekommunikationslag som träder i kraft den 1 oktober.

AppleInsider