Electronical Frontier Foundation, EFF, applåderar Apples nya regelverk gällande skydd mot tracking och skydd i macOS och Safari.

“We treat circumvention of shipping anti-tracking measures with the same seriousness as exploitation of security vulnerabilities.”

Orden ovan är Apples och de klargör att varje försök att ta smyg runt eller exploatera de nya skydd som Apple nu implementera i alla sina operativsystem kommer att betraktas som försök att exploatera buggar. Apple förbehåller sig också rätten att utan förvaring slå till mot alla sådana försök.

We applaud Apple for taking this strong stance for user privacy.

EFF

Hand I hand

Apples kraftfulla ställningstagande går hand i hand med en liknande deklaration och ett liknande regelverk från Mozilla och Firefox. Det i sin tur betyder att sökjätten Google nu står ensam med sin Google Chrome. Deras webbläsare är inte designad med skydd av den enskilde information i första rummet.

We couldn’t agree more. We sincerely hope more browsers, such as Google’s Chrome, adopt the tenet of “privacy by design” as well.

EFF


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här