Det här är tv-serien som som fick 15 000 att skruva under en protestlista och kräva att Netflix skulle plocka bort den. Det var ett fundamentalt fel med protesterna – tv-serien går på Amazon.

Upprördheten bestod i att Good Omens handlar om Gud, änglar och demoner. Jo, just det, det var så sant. Gud är kvinna så folk blev jättearga och gör det jättearga människor gör. De skriver under namnlista. Protesterna skickades till Netflix som svarade:

– Okej

Det är ju det enda rimliga svaret till korkade människor som skriver under protester som riktar sig till fel bolag. Amazon å sin sida ebjöd sig att ta bort tv-serien om Netflix plockade bort Stranger Things.

– No deal, svarade Netflix så det är ju egentligen deras fel ändå då att Good Omens inte förbjudits.

Kristna högern

Good Omens är alltså tv-serien som retat gallfeber på den kristna högern. Jo, det var så sant, de blev skitarga för att de första människorna i Edens Lustgård var svarta, också. Sedan smög det sig in en svart nunnan också och det gjorde ju inte saken bättre. Du fattar, det är med andra ord en förbaskat roligt, annorlunda, underhållande, välspelad och välgjord tv-serie som du inte får missa. David Tennant och Michael Sheen spelar huvudrollerna och de gör det riktigt bra.

Good Omens – Amazon

%d bloggare gillar detta: