Donald Trump får inte blockera kritiker på Twitter har domstol slagit fast. Trump har brutit mot konstitutionen i och med att han blockerat kritiker menar domstolen.

Då Trump använder Twitter för att föra ut sina åsikter och även för att sköta sin förda politik så får han inte blockera eller spärra användarens konton eftersom de då inte kan följa det Trump skriver. Utslaget var enhälligt.

President Trump has been violating the Constitution by blocking people from following his Twitter account because they criticized or mocked him, a federal appeals court ruled on Tuesday. The ruling could have broader implications for how the First Amendment applies to the social-media era.

Because Mr. Trump uses Twitter to conduct government business, he cannot exclude some Americans from reading his posts — and engaging in conversations in the replies to them — because he does not like their views, a three-judge panel on the United States Court of Appeals for the Second Circuit ruled unanimously.

Washington Post

Utslaget kommer sedan en amerikansk medborgare anmält Trump för bott mot konstitutionen sedan Trump blockerat honom efter ett meningsutbyte.

 


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här