Det finns mängder av strategier och upplägg för att snabbt samla poäng, hitta bra Pokémons och avancera i spelet. Här är några tips från Macken.

Samla poäng

Raider är det ojämförligt snabbast sättet att samla poäng snabbt tillsammans med att bli bästa vänner med spelare. Kasta ett Lucky Egg så kan du dra ihop 60 000 XP på en halvtimme (3 T5-raider). Kasta ett Lucky Egg innan du blir bästa vän med någon så kan du få in 200 000 XP. Det slår allt annat i spelet. Community Days och tre.timmars event i kombination med Lucky Egg ger också snabbt med värdefulla XP.

Vågor

Attackera gym i vågor så får ni en det snabbare. Är ni tre spelare så inled attacken, två av spelarna hoppar ut tills Pokémon 1 är besegrad. Då hoppar spelare två in och inleder attacken med samma Pokémon. Spelare tre hoppar in när spelare två är klar med samma Pokémon. I tre steg attackeras då samma Pokém,on tre gånger och är snabbt utslagen. I en enda våg besegrar ni gymmet och slår ut alla Pokémons.

Koll

Håll koll på dina Pokémons. Kollar du bara med Pokémon GO så kommer du att få veta att din infångade Pokémon är bra men det finns ett brett spann på strax under 80 procent upp till 100 procent. Vill du sikta på bättre Pokémons än så måste du kolla dem med en app. Poke Genie är ett bra program för uppgiften. Du slår en skärmbild, startar Poke Genie och sedan får du veta mer exakt hur bra din Pokémon är.

Fånga inte allt

Under event, Community Day, så kan du spara bollar genom att klicka upp och titta på Pokémons. Fånga inte allt, om du inte är ute efter att samla in XP. är du på jakt efter Shiny Pokémons så är detta effektivt. Då fångar bara de Pokémons som du verkligen vill ha.

Spela

Även om det kan te sig rätt självklart så spela, varje dag och fånga minst en Pokémon per dag och snurra minst ett Pokéstop eller ett Gym, per dag. Du får en belöning varje dag och du får en extra belöning den sjunde dagen.

Spela direkt

Första dagen på alla event ger bättre chanser och fler tillfällen. Niantic har aldrig bekräftat att det är så men det är mitt bestämda intryck (kan mycket väl vara en villfarelse) att det finns fler Pokémons, de är lättare att fånga och belöningarna är fler under den första dagen.

Pokémon GO Plus

Pokémon GO Plus är inte ett bara ett bra tillbehör i bilen, där du ju som bekant inte får sitta och använda din telefon längre – det är också ett bra komplement under praktiskt taget alla delar av spelet. Du kan köra en raid och fånga Pokémons samtidigt och du kan köra ett evolve-race och fånga Pokémons under tiden. Jagar du Stardust så drar du in betydligt mer av den varan under en dag med Pokémon Go Plus. Köp nu inte originalet. Satsa på Gotcha där du kan ställa in armbandet att fånga, kasta och snurra automatiskt.

 

%d bloggare gillar detta: