blankNervösa frågor om “chans”, lappar, fester och middagar har nu ersatts av datingappar. Alltfler par träffas via nätets olika tjänster.

De flesta av oss har träffats via andra, på fester, middagar och i andra sammanhang där vi bjudits in och där vi mött kärleken. Mochael Rosenfeld är sociolog vid Stanford universitet och han har studerat hur vi träffas. I mitten av 1990-talet träffades få eller inga par via Internet. Enligt hans forskning så steg den siffran till runt 20 procent 2009 och handlar det om samkönade par så var siffran ännu högre, runt 70 procent.

In a new paper awaiting publication, Rosenfeld finds that the online-dating phenomenon shows no signs of abating. According to data collected through 2017, the majority of straight couples now meet online or at bars and restaurants. As the co-authors write in their conclusion, “Internet dating has displaced friends and family [as] key intermediaries.” We used to rely on intimates to screen our future partners. Now that’s work we have to do ourselves, getting by with a little help from our robots.

The Atlantic


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här