blank

Jony Ive har varit en av de viktigaste personerna inom Apple i tre decenier. Han har designat flera av de mest betydelsefulla, elegantaste och vackraste Apple-prylarna någonsin. Här är Macken X lista på de bästa prylarna.

iMac 3G, 1998

Detta sägs vara den produkt som tillsammans med iPod och ett aktieköp av Microsoft som räddade Apple undan konkurs. iMac 3G var starten för Apples enastående comeback som datorföretag. Den första iMac-modellen kom ett år efter det att Steve Jobs kommit tillbaka till Apple och det var den första produkten som Jony Ive designade. Idag förstår vi kanske inte hur revolutionerande den första iMac-datorn verkligen var. Allt inbyggt i ett halvtransparenta skal och hela datorn kunde lyftas. Det var så långt du kunde komma från PC-världens beiga, fula datorer.

blankiPod 2001

Revolutionerade en hel bransch som fram till dess kallade alla bärbara små musikspelare för Walkmans efter Sonys succéprodukt. iPod var mindre än en Walkman, behövde inget kasettband och musiken rymdes i fickan på riktigt.

blankiMac G4 2001

I mina ögon är detta världens vackraste dator och det är den första Mac-datorn som jag på allvar verkligen ville ha. Jag äger också en iMac 4G komplett med högtalarna, tangentbordet och musen. Den fungerar och då och då startar jag den bara för att köra den installerade skärmsläckaren, ett akvarium.

iPhone 2007

När iPhone lanserades så skrattade konkurrenterna. Idag, när det är historiens kanske mest lyckade och lönsamma elektronikprodukt så har skratten tystnat och alla har följt efter Apple. Detta är Apples och Jony Ives andra revolution.

iPad 2010

Den senaste stora revolutionerande produkten från Ive och Apple. En platt dator som stegvis utvecklats till en allt viktigaste produkt. Så viktigt att många konkurrenter har givit upp sedan iPad de facto visat sig svar originalet och den ledande surfplattan.

Revolutionerande

Detta är Jony Ives fem bästa produkter. Det är också fyra helt revolutionerande produkter och i en intervju så menade Steve Jobs att det är få förunnat att få vara med om en enda revolutionerande produkt. Johnny Ive lyckades med det fem gånger under tre decennier hops Apple och frågan är om inte sjätte produkt och en femte revolution också ska finnas med på listan?

blank
Apple Watch 2014

 

Näst efter min iPhone så är det den produkt som jag inte vill skiljas ifrån, inte vara utan och som jag har med mig överallt, alltid. Jag tar bara av mig den då jag sover. alla andra tider på dygnet så påminner den mig, skickar meddelanden, visar bilder och berättar saker för mig om vad som händer i min omvärld. Den är en naturlig förlängning av min iPhone XS Max och den är nästan lika viktig.

Få om ens någon designer kan visa upp en sådan här lista på produkter som Jony Ive.


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här