Jag har testat webbläsaren Brave under ett par veckor och gillar du inte Safari så är det en webbläsare som haft varmt rekommenderar. Den är snabb, har alla funktioner som du hittar i Google Chrome men du slipper att bli kartlagd av Google. Trots det så går jag nu tillbaka till Safari och det av två skäl.

Nummer 1:

Brave har inte riktigt samma raka, enkla och snabba koppling till Keychain och 1Password som Safari har. Det betyder att jag ibland måste hitta em omväg till mina lösenord och då merparten av dem är slumpmässigt valda, långa och krångliga så finns det inte en chans att jag skulle kunna komma ihåg dem. Jag måste ha en snabb och fungerande tillgång till 1Password och Safari. Problemet ligger i att med Safari så kompletterar 1Passwords och Keychain varandra. I Brave inte fullt lika smidigt.

Nummer 2:

Det kan tyckas vara en petitess men för mig och för mitt sätt att jobba är det viktigt – Brave stjäl fokus i News Explorer och klickar jag på en länk så flyttats jag över till Brave. Det betyder att när jag sitter och går igenom alla mina RSS-länkar så får jag hela tiden hålla på och hoppa tillbaka till News Explorer. Det fungerar inte.

Två små saker men ack så viktiga. I övrigt så är Brave ett givet val för dig som inte gillar Safari.


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här