blank

Apple kommer med en helt ny Mac Pro, inte rund, inte det minsta lik den gamla modellen. Detta ä en mer traditionell design men det ger också helt andra möjligheter att bygga ut, utöka och uppgradera.

Nya Mac Pro har också en rad anslutningar, PCI-kontakter och möjligheter att ansluta grafikkort och mängder av tillbehör. Detta för att den nya datorn ska kunna användas för att kompilera kod, redigera film och bilder med – för att vara “a power house”.

Nya Mac Pro är en dator för professionella användare med möjligheter att kunna byggas ut till ett riktigt kraftpaket. Mac Pro innehåller hela tre kraftiga fläktar för att kyla ned datorn när den jobbar som hårdast. Du kan till och med få den på hjul om du vill.

Apple har även jobbat med flera av de stora mjukvaru-utvecklarna för att få Mac Pro att verkligen klara hårda krav. Det betyder att Mac Pro kommer med stöd från Adobe och flera andra stora program, Logic, Final Cut också naturligtvis.

1000 ljudspår

Uppe på scenen läggs över 1000 ljudspår till direkt och utan att datorn hackar eller att ens musiken hackar. Hela denna massiva ljudfil flyttats sedan över direkt till Final Cut till en film som redigeras i extremt hög upplösning. Filter och färger läggs på utan att en enda ruta måste renderas om. Det ser ut som att filtren läggs på i realtid.

Mac Pro kommer inte bara som en dator – den har sin egen bildskärm, en helt ny bildskärm. Den nya bildskärmen klarar HDR och har en upplösning på 6K.

blank

Den nya bildskärmen har inte heller något överdrag som sänker kontrasten utan det Apple kallar “Nano-texture” glas. Med nya Mac Pro så kan du driva 6 sådana här bildskärmar om du vill – och har råd.

Den nya bildskärmen har även ett ställ med ett fäste som gör att du kan vrida skärmen till porträttläge och ta loss skärmen om du ska ta den med dig. Den är även möjlig att justera i höjdled.

Startpriset är 5 999 dollar – ta det gånger 10 kronor så landar det på runt 60 000 kronor.
Skärmen kommer att kosta 4 999 dollar – runt 50 000 kronor. Det betyder att vill du ha en Mac Pro med sin nya skärm så slutar notan på över 100 000 kronor. Märk väl – detta är utan svensk moms och tullar så priset, slutpriset lär ligga ännu högre.

Nya Mac Pro lanserar senare i höst.


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här