blank

Apple inleder med en massa siffror om iOS – 97 procent av tillfrågade användare är nöjda med iOS 12 och 85% av alla enheter ute på nätet har nu installerat iOS 12.

Apple har gått igenom iOS från topp till botten och optimerat flera funktioner. Face ID är 30 procent snabbare, appar är mindre och sammantaget så är iOS 13 dubbelt så snabbt som iOS 12.

Jodå, iOS 13 kommer med Dark Mode – kvällens mest väntade överraskning.

blank

iOS 13 innehåller öven det Apple kallar Time Synced Lyrics – text i realtid. iOS 13 kommer också med ett tangentbord som du kan svepa mellan tangenterna med.

blank

Apple Maps byggs ut med Street View, 360 grader och även standardläget byggs ut med mer data och tydligare kartor. Apple stoppar också alla de appar och tjänster som kräver att du ska logga in genom att antingen skapa en helt anonym, slumpmässigt utformad adress som skickar eventuell information vidare till din rätta adress. Funktionen heter Log in with Apple.

blank

Apple kommer även med nya funktioner för HomeKit, bland annat för övervakningskameror. Data skickas upp i iCloud där bara du kan se videorna – inte ens Apple. Flera kameratillverkare såsom Logitech kommer med modell med stöd för HomeKit. Apple lägger också till det som kallas HomeKit for Routers vilket är en säkerhetsfunktion för routrar. Linksys är en avd de första som kommer med detta stöd.

AniMojis

blank

iOS 13 kommer med Emoji-stickers, fler sätt att skapa dina egen Emoji, AniMoji.

Redigera mera

nya iOS 13 kommer även med en mer utbyggd foto/bild-app som innehåller fler redigeringsfunktioner, fler filter och öven en videoredigeringsfunktion – mycket av detta i en helt ny Photos-app. Den nya appen ska kunna lära sig vilka dina bästa dina bilder är och visa dem.

blank

Poängen med funktionen är att du snabbare och enklare ska kunna hitta dina bästa och viktigaste bilder – mer översikt, tydligare och enklare.

Siri

Siri kommer att kunna läsa upp meddelande och notiser direkt i dina AirPods. Du kommer också att kunna dela ljud direkt. Du kan även be Siri spela en radiostation direkt. iOS 13 kommer med över 100 nya radiostationer.

CarPlay

iOS 13 kommer med en hel ny startskärm i CarPlay.

blank

Siri får även ett nytt sound, ett mer naturligt sätt att tala, en mer naturlig röst. Skillnaden är markant.

Du kommer även kunna filtrera bort irriterande försäljare och du kommer att kunna ha två olika iCloud-konton – ett privat och ett för ditt arbete.


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här