blank

Tim Cook på scen. Apple keynote inleds för ovanlighetens skull med en tv-trailer, For All Mankind, en av Apples kommande tv-serier. Därefter över till mjukvara och Apple startar med tvOS.

Nya tvOS kommer med multianvändarstöd för att användarna ska kunna få egna rekommendationer, egna spellistor och kunna göra sina egna val. tvOS kommer också att ha en ny, helt synkroniserad funktion där texten till en låt visas exakt och helt rätt.

tvOS kommer också med helt nya skärmsläckare – nu under vatten och stöd för Xbox One S controller och DualShock 4 controller. Du kommer alltså att kunna spela med dessa två controllers.

Apple Watch

Apple Watch kommer med ännu fler hälsofunktioner, bland annat en funktion som kontrollerar ljudnivåerna runt omkring dig. Är ljudet för högt så får du du en varning. Aktivitets-appen kompletteras med en funktion för att läsa va hur du tränar, trender,. watchOS kommer även med en mensfunktion där kvinnor kan hålla reda på sina mens-perioder. Hälso-appen byggs ut med mer data, mer information – den kommer att visa mer om hur du rör dig, tränar och mår.

Nya urtavlor och en funktion där klockan sjunger (fågelsång) vid varje hel- och halvtimme. nya watchOS kommer också med en miniräknare. Dessutom med stöd för klockan som enhet, apparna behöver inte längre stöd av en ansluter iPhone. watchOS kommer också med stöd för streaming.

Apple Watch får också, vilket rykten skvallrat om, en egen App Store. Du kommer att kunna ladda ned appar direkt till din klocka. Apple visar också sommarens nya armband.


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här