blank

Donald Trumps förolämpningar, överdrifter, medvetna feltolkningar och lögner har blivit vardag. USA har en president som uppträder som en skolgårdsmobbare och som regelmässigt nedvärderar politiska motståndare. Det politiska samtalet har förvandlats till en arena likt en hundbur med finnspetsar.

När jag började att skriva på den här texten så tittade jag till Trumps twittrande och jag gjorde som jag brukar – plockade ut några färska exempel när han bråkar med Londons borgmästare inför sitt statsbesök, hur han beskriver demokraternas Nancy Pelosi, hävdar att Joe Biden har ett lågt IQ. Det vanliga med andra ord, det som blivit vardag. Jag tänkte plocka ut exempel på uppenbara lögner men insåg att det här har jag gjort så många gånger tidigare.

Jag plockade ut exempel på hans överdrifter och lögner där han hävdar att 90 procent av alla illegala droger kommer in till USA via den södra gränsen mot Mexiko. Det är inte sant vilket hans egen myndighet the US Drug Enforcement Administration konstaterat. Visserligen kommer en stor del av de illegala drogerna från sydamerika men de kommer in i USA via landets hamnar, inte via gränsen mot Mexiko.

Trump förnekar att han kallat Meghan Markle, gift med prins Harry, för “Nasty”.

Notera att ljudfilen, som bevisar vad Trump sagt om Meghan Markle fortfarande ligger ute, fortfarande bevisar vilka ord han använde och fortfarande ligger utlagd av Trumps officiella konto för hans omval som president. Dementin är med andra ord bevis.

blank

Ljuger

Det finns ett elakt talessätt om politiker:

– Hur vet du att en politiker ljuger?
– Så snart hen öppnar munnen

När det gäller Donald Trump så är det sant. Han ljuger regelmässigt i sina uttalanden, alltså inte överdrifter, dragningar eller vinklingar för att plocka politiska poäng. Trump ljuger och han använder lögnen som ett politiskt vapen.

Han kommer undan med det också därför att hans kärntrupper inte ser ut att bry sig om vad Trump säger, än mindre om det är sant.

Så jag avbröt läsandet, konstaterade faktum att Trumps twittrande är en samling av överdrifter, lögner, föraktfulla attacker och självförhärligande för i Trumps egen värld så är han USAs bästa president genom alla tider.

Lögnen som blivit vardag.


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här