Netflix plockade som bekant upp Designated Survivor sedan ABC lagt ned tv-serien med Keifer Sutherland i huvudrollen. Nu finns den tredje säsongen, tio avsnitt, på Netflix.

Designated Survivor börjar som en thriller där regering och kongress utplånas i ett bombattentat. Bostadsministern Keifer Sutherland får ta över och den inledande säsongen handlar om jakten på de ansvariga sedan vänder serien stegvis och glider över mot omval, politik och politiska intriger.

Svart skugga

De är ett problem därför att Designated Survivor har mycket stora skor att fylla. Vita Huset (West Wing), en av världens bästa tv-serier vilar som en stor svart skugga över alla politiska tv-serier. I synnerhet om de handlar om en amerikanska president och politk. House of Cards och Madame Secretary är två andra exempel och de är bättre som tv-serier betraktade därför att de är bättre på att följa det politiska manuskriptet. Dessutom upprepas det bärande temat att Tom Kirkman, Sutherland, saknar politiskt erfarenhet lite för ofta. Det blir roten tills hans misslyckande och problem lite för ofta trots att hans gång på gång faktiskt bevisar sin kapacitet.

Inte dålig

Det gör inte Designated Survivor till en dålig tv-serie, inte alls. Keifer Sutherland gör det han kan med rollen liksom övriga medverkande. Det är manuset, det de har att jobba med som brister. I några avsnitt så blixtrar det till, den vanliga processen byts till engagemang, äkta engagemang när dokumentära klipp används, från riktiga människor med riktiga åsikter. Det handlar om riktiga ämnen som berör vanliga människor och tittaren men det händer för sällan. Det blir en trea i betyg, en stark sådan.

Betyg

TV-serie: Desgnated Survivor, säsong 3
Skapad av: David Guggenheim
Skådespelare: Kiefer Sutherland, Adan Canto, Italia Ricci m.fl
Betyg:

%d bloggare gillar detta: