Under sin keynote så berättade Apple om en helt ny funktion “Logga in med Apple” som är en ny tjänst som du som användare kan logga in via och som i sin tur sedan kan kommunicera med andra tjänster såsom Google och Facebook. Den helt avgörande skillnaden är att inloggningen görs helt anonymt.

Funktionen kommer att vara obligatorisk för alla appar som erbjuder en funktion att logga in via en annan tjänst.

“Sign In with Apple will be available for beta testing this summer. It will be required as an option for users in apps that support third-party sign-in when it is commercially available later this year.”

Det skriver Apple på sin portal för utvecklare där Apple också informerar om regel- och policy-ändringar i sina villkor.

Kommunicera

Logga in med Apple kommer att kunna kommunicera med extrema tjänster och användaren kan reducera den mängd data, den information som skickas till den extrema tjänsten. Apples tjänst kan använder generera en helt anonym epostadress som använda för kommunikationen. Adressen skickar sedan vidare den information du som användare behöver ta del av utan att vare sig Apple eller den extrema tjänsten vet vem du är.

Integritets-tjänst

Logga in med Apple/Sign in with Apple kan sägas vara Apples första mer riktade integritetsskydd som utformats som en produkt och tjänst än som ett inbyggt skydd. Funktionen komma att göra det avsevärt mycket svårare att följa och kartlägga Apples användare och även om Apple inte nämner Google eller Facebook vid namn så är det mot de två bolagen som funktionen riktar sig.


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här