Det amerikanska Justitiedepartementet förbereder en utredning av sökjätten Google för brott mot de amerikanska konmkurrenslagarna, antitrust-lagar.

Google utreddes 2013 av Federal Trade Commission men den gången så lades utredningen end utan vidare åtgärder. Den här gången är det det amerikanska Justitiedepartementet som inlett en undersökning som nu uppges utmynna i ens större, bredare granskning.

WASHINGTON—The Justice Department is gearing up for an antitrust investigation of Alphabet Inc.’s Google, a move that could present a major new layer of regulatory scrutiny for the search giant, according to people familiar with the matter.

Wall Street Journal (betallänk)

 


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här