blank

Sent igår kväll kom beskedet att Apples chefsdesigner Jony Ive lämnar Apple, bildar ett eget bolag vars största kund kommer att bli, Apple.

Ive har omgivits av rykten under flera år att han varit på väg att lämna Apple. Då har alla uppgifter tillbakavisats men nu bekräftar Apple att Johnny Ive lämnar företaget.

Viktig

Jony Ive värvades till Apple av Steve Jobs och duon blev en viktig faktor i att vända krisen i slutet av 1990-talet till att idag utveckla Apple till det ledande företaget inom inte bara en bransch utan inom flera. Tillsammans med Jobs skapades ikoniska produkter, iPhone, iPad och sedan en rad nya designer av Apples bärbara datorer och inte minst iMac. Sett till allt det Jony Ive skapat genom åren så är det svårt att översatta hans inflytande och betydelse för Apple. Han har varit en av nyckelpersonerna bakom framgångssagan.

Eget bolag

Ive lämnar Apple och bildar ett eget fristående bolag vars största och första kund kommer att bli – Apple.


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här