blank

Detta är en av de falska annonserna

Facebook fortsätter att sprida falska annonser där tidningars logotyper används för att ge intryck av att det handlar om tidningsartiklar. Logotyperna används utan tillstånd och innehåller i texterna handlar om bitcoin-investeringar.

I annonserna används även kända personer, Zlatan, Skavlan och Markus Persson (skaparen av Minecraft). Liknande annonser har dykt upp på Facebook i flera veckor och trots att annonserna anmäls regelmässigt så släpper Facebook igenom gång på gång.

I förra veckan syntes han hos Skavlan där han presenterade ett nytt “förmögenhetskryphål”, som enligt honom kan göra vem som helst till miljonär inom 3-4 månader. Zlatan uppmanar alla i Sverige att hoppa på den här fantastiska möjligheten innan de storbankerna stänger ner den för gott.

Och mycket riktigt, redan några minuter efter att intervjun var över hörde Nordea av sig för att stoppa Zlatans intervju från att sändas – men det var redan för sent.

Sidan utger sig för att vara Dagens Nyheter, DN, texten när synnerligen illa skriven och med påståenden som inte är sanna. Zlatan har förvisso varit gäst hos Skavlan men han visade inte någon app eller visade hur han blir rik på att investera i Bitcoin.

Bitcoin Evolution backas upp av några av de smartaste tekniska hjärnorna som någonsin existerat. Rochard Branson, Elon Musk och Bill Gates, för att bara nämna några.

Nej, Bitcoin Evolution backas inte upop av vare sig Musk, Branson eller Gates. Texten är en samling av påhitt och lögner som inte har skrivits av någon redaktion eller publicerat av någon tidning.

Bedrägliga

Trots det uppenbart falska, bedrägliga innehållet och trots en lång rad anmälningar så publiceras de bedrägliga annonserna på Facebook.

 


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här